Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 20 januari 2015

Ssab vinsvarnar

Tur att alla tankar inte blir handling. Ssab  som jag funderat på vinstvarnar (länk). Vsrningen låg under konsensus men underligt nog stiger aktien. Där hängde jag inte riktigt med i svängarna.

Jag är ändå kvar och nosar på Ssab. Stark dollar, billig olja, låga räntor och en försäljning av bilar och lastbilar som försiktigt växlar upp. Idag räddades aktien av tyska makrodata. Kanske ligger ett köpläge i korten.

Därtill är priset lågt för den som tror att en något normaliserad försäljning inte bara höjer omsättningen utan även genom bättre kapacitetsutnyttjande minskar andelen fasta kostnader och ökar marginalerna. Mycket capex är investerat i synergier med Rautarukki. Investeringarna är till nuvarande kurser avskrivna av marknaden men jag tror en klok ledning kan plocka ut en del. I Usa verkade det fram till nu gå bra för Ssab. Lite lättare läge österut och fräscha siffror om att tyskarna tror på bättre konjuktur. Låga räntor och billig olja minskar risker och kostnader. Deutsche Bank hade räknat på det jag såg och landade upp emot 55 kronor. Cevian har ett case i Thyssen att branschens stålbad snart är klart. Helt enkelt lite läge att gå in på Shareville och fiska efter kloka tankar. 

Sedan är det en rejäl och kanske för stor risk i bolaget. Reaktionen där dagens varning överskuggades av tysk glädje kan snart bubbla upo igen. Så nyfiken är väl ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam