Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

Portföljen

Jag uppdaterar inte den här sidan löpande längre, eftersom det alltid går att hitta allt om portföljen  live på Shareville samt uppdateringar och planen för veckan som kommer på Sparskolan.


Ska däremot försöka lägga in spridda uppdateringar då och då. Denna är från 170412


Fördelningen såg då ut så här

13 kommentarer:

 1. Ratos känns som en ständig looser som nu sitter med för stor kassa! Vad gör att ni gjort detta val? Ratos är inte särskilt snabba på pucken, trots att man satsar på snabba byten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med kommentarer :)

   Ratos har, som du skriver, inte riktigt fått till det sedan Arne Karlssons dagar. Investeringen i Aibel var inget vidare varken till inriktning eller tajming. Jag tror dock att ledningen är ungefär i nivå med andra bolag och att förutsättningarna därför finns att med nuvarande uppsättning bolag höja RoE. Mer allmänt letade jag efter kassaflöden i mindre bolag i nordiska valutor. Oljeindustrin har kanske bottnat, så det stör mig inte heller. Om jag ska uttrycka mig lite drastiskt, så tror jag att vem som helst skulle snubbla in lite pengar med deras portfölj just nu. Men vem vet..

   Radera
 2. Vad fyller barclays för funktion i portföljen? Defensiv försäkring om Europa och Kina inte klarar att matcha USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi investerar utifrån en modell i fyra steg makro-case-bolag-aktie. I den senaste makrobedömningen var en slutsats att jag ville rikta portföljen mot bättre konjuktur och högre långräntor. Barclays är en del av den positioneringen.

   Radera
 3. Spännande mix , men saknar en renodlad läjenedelsaktie. Börsveckan rekar novo nordisk t ex och den har jag plockat upp främst för dess fantastiska historiska rullat. Är det något ni tittar på eller någon annan läjenedelsaktie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novo är, vid sidan av HM, nordens finaste bolag. Så det är alltid intressant och känns hyggligt billigt just nu. Mer allmänt är vi lite försiktiga eftersom vi har över 15 procent i portföljen i hälsa (Vitrolife och Cellavision).

   Caset i läkemedel känns ganska bra kommande år med stigande global offentlig konsumtion (om inte alla lån ska betalas av). Bolagen är dock lite dyra, dels eftersom multiplarna krupit uppåt när räntan kryper nedåt, dels eftersom flera sitter på stora obeskattade kassor som de använder för att köpa varandra. Det sista är väl en chans på kort sikt men det kan lätt visa sig vara ett hot på längre. Tänker bl.a. på Astra.

   Radera
 4. Vissa starkt komjberoende aktier är elit vårt sett att se det, under stark ackumulering just nu, utan att få något direkt utbrott - t ex Sandviken, SSAB, i viss mån Boliden . Thyyssen kom med en stark rapport. Hur hanterar eller ser ni på sektorsrotatipns möjligheter i er portfölj eller är är den tänkt att stå över omviktning ? Vill dock avsluta med att säga att ni har en spännande mix !

  SvaraRadera
 5. Har haft alla svenska bolagen till och från i portföljen samt följt Thyssen ganska noga. Spännande men kanske lite dyrt just nu?

  SvaraRadera
 6. Hur ser du på Chipotle på lång sikt? Ett bolag som inte har det lätt förtillfället efter de senaste dagarnas skandaler.

  SvaraRadera
 7. Hej,
  har inte skrivit jättemycket om bolaget. Några rader finns i länken nedan. Strategiskt ligger det helt rätt med specialiserad och tydligre etniskt/kulturellt förankrad mat än "massproducerade" McDonalds. Men så var det ju det där med colibakterierna. Där har jag inte läst in mig. Kanske värt ett inlägg framöver - det är ett spännande bolag :)

  http://www.nordnetbloggen.se/tips-for-att-tippa-titelfighterna-pa-borsen/30/08/2015/

  SvaraRadera
 8. Hej! Hur lyckas du integrera Shareville så snyggt på denna sidan?

  Svar önskas.

  hwasp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   kolla inbäddningskoderna sist i länkat inlägg. Återkom om det är något mer jag kan hjälpa till med (är inte så teknisk men gör mitt bästa).

   http://gottodix.blogspot.se/2016/04/allt-vi-gor-live-nu-aven-pa-bloggen.html

   Radera
 9. Måste bara påpeka att du har en riktigt snygg representation av din portfölj med rektanglarna :) Överskådligt och bra.

  Älskar att läsa din blogg.

  SvaraRadera

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam