Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

Läs först

Jag tycker att alla bör vara öppna med vem de är i en diskussion investeringar, så att ingen får fel bild av den person de via banken, nätet eller tidningen möter. Jag försöker alltid vara mycket tydlig med följande.

 • Mitt syfte med att publicera mina tankar på den här bloggen och Shareville är dels att förtydliga mina beslutsunderlag inför mig själv, dels att vara delaktig i diskussioner som förbättrar mina egna beslutsunderlag. 
 • Jag är en intresserad privatperson inte en professionell investerare. Jag försöker vara öppen med vad jag tänker kring investeringar. Det är inte detsamma som att jag kan ge någon annan råd om investeringar.
 • Våra egna ägarintressen är vid varje givet ögonblick synliga via Shareville. När jag skriver om investeringar är jag öppen med mina tankar kring framtida agerande.
 • Jag försöker att alltid utgå från fakta och synliggöra detta genom källhänvisningar. När jag citerar försöker jag göra det på ett korrekt sätt utifrån upphovsrätt. Blir det fel, rättar jag.
 • Alla beslut jag fattar för vår portfölj är baserade på faktorer som är unika för oss (vår övriga ekonomi, vår riskvilja med mera). Jag gör en hel del misstag och det kan mycket väl hända att något beslut jag fattar leder till stora förluster. Med andra ord - var och en bör själv ta ställning till det som står på den här sajten och tillsammans med andra underlag fatta sina egna självständiga beslut.

Om kommersiella samarbeten, reklam  o.d.

Bloggen och andra kanaler har vuxit snabbare än jag kunde föreställa mig och numera ser jag mig själv som en kommersiell bloggare och frilansjournalist. När jag får chansen att ta fram mer innehåll som intresserar mig tillsammans med bra partners är det gör jag gärna det. Ett exempel är möjligheten att få skriva om makro i tidningen Värdepappret.

Därför går jag gärna in i samarbeten, där jag får chansen att göra det jag tycker är roligast - skriva och berätta om investeringar. Den som har uppslag i den riktningen når mig snabbast via meddelanden på Twitter @gottodix eller mail gottodix@gmail.com.

#gillaentreprenörer

Förutom att jag nu kommer dyka upp i fler sammanhang tror jag inte förändringarna blir så stora för bloggens läsare. Framöver kommer det alltså vara så att det på bloggen kommer att finnas förhoppningsvis bra material som är framtaget i samarbete med eller åt andra. Det kommer förstås att framgå, bland annat via en ny flik "Partners" och vid aktuella texter. Det kommer också bli ännu tydligare att texterna här inte ska ses som rådgivning.

Jag gör som sagt det här i första hand för att få chansen att skriva lite mer professionellt om roliga ämnen. Alla tips och åsikter om hur en blogg med kommersiella inslag ska vara utformad för att vara sjyst och fortsatt trevlig att läsa tas förstås tacksamt emot.

Utöver partners har jag en relation till en grupp som jag samlar under namnet #gillaentreprenörer. Det är bolag jag gärna puffar för men inte får någon ersättning ifrån. Hit hör exempelvis tjänster som Börsdata, Inquiry Financial, FVMR Shares och Nordic Shares. För den här gruppen blir det ingen skillnad. Texter om och annat från dessa som syns här på bloggen är bara ett uttryck för att jag helt enkelt tycker det är kul med entreprenörer.


5 kommentarer:

 1. Hej gottodix, är det möjligt att få RSS för denna blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag har lagt till det nu. Den syns dock bara via dator.

   Radera
 2. Hej,
  Med anledning av 3 frågor 16/5-16 kan det vara befogat att lyfta fram bifogad analys från The Fat Pitch http://fat-pitch.blogspot.se/2016/05/are-poor-sales-and-profit-growth.html#links. En bra fundering kring macropusslet som vänder upp och ner på den tyvärr vanligt förekommande förenklade bilden av ekonomin kommer från McKinseys research https://t.co/Nh86ffbWr3 . Är tillväxten högre än vad den för gammelekonomin utformade statistiken förmår identifiera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för två intressanta länkar. De kan nog dyka upp framöver i något inlägg. Fat pitch ger en bra motvikt mot en ensidigt negativ bild av värderingarna i Usa. Ska man utveckla resonemanget ytterligare är det ju som står i artikeln faktiskt en mycket svag konjunktur i resten av världen som tyngt Usa. I det perspektivet är det klart dollarn stärks - det är ju mer ett symptom på amerikanska bolags problem. Sedan är en skillnad nu mot tidigare att ultralåga räntor redan drivit upp exempelvis konsumentkrediter till historiskt höga nivåer. Den sedvanliga fasen av bättre konjunktur och högre inflation/räntor, skulle därför den här gången kunna inskränka sig till att bara bli det senare. Men jag håller med om att det bara är en risk inte ett faktum.

   McKinsey var också läsvärd. Mäta BNP är ju en långt mer komplex fråga än det ibland framställs som.

   Radera
 3. Hej,
  Hur påverkas Hexatronic av Erikssons dans? Finns det mer i Eriksson som de kan köpa billigt nu eller faller deras intäkter kanske?
  Vilka andra bolag är beroende av Eriksson?
  Tacksam för dina synpunkter.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam