Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 27 april 2015

Vag, vagare, Deutsche Bank

3-5 år och vi vet inte hur, var inte det svar marknaden ville ha när Deutsche Bank skulle berätta mer om sin strategi. 

Deutsche Bank hade fått upp förhoppningarna hos oss investerare genom att lova vinst trots rekordstora rättsliga kostnader. Det blev det. Därtill hade banken även gått ut med att nu skulle den nya strategin lanseras. Det sistnämnda gick väl sådär. Det skriver FT i artikeln
"Deutsche Bank seeks to cut €3.5bn costs in strategy overhaul" 

Inriktningen var känd sedan tidigare även om några detaljer lades till. Investmentbanken ska krympas med 200 miljarder euro och sälja retailbanken Postbank. 50-70 miljarder euro ska sedan satsas inom troligtvis tillgångs- och förmögenhetsförvaltning. Banken är ju av tradition starka inom obligationshandel (och tillhörande karteller kanske en vass tunga skulle undslippa sig) men även aktiehandel ska platsa i den framtida banken. Målet för avkastning på eget kapital sänktes från 12 till 10 procent, vilket marknaden tyckte var defensivt.

Själv kan jag tycka att det inte är så noga om man satsar högt eller skyhögt om man för närvarande kryper runt på 3-4 procent.

Hur som helst, förutom att städa balansräkningen är planen att minska kostnaderna med 3,5 miljarder euro. Det här var det nya idag. Tyvärr var konkretionen inte större än så. Det gillade inte marknaden och aktien backar över 4 procent idag.

Jag gillar det inte heller. Den typen av önskelistor har vi levt många år med i Sandvik och Volvo. Jag är inte helt säker på att jag har det tyska tålamodet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam