Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 13 april 2015

Äntligen rapporter!

Hur mycket jag än gillar makro, så är det ju bolagen som är grejen med aktier. Fram med chipspåsen - det är rapportsäsong!

Från nu till slutet av maj kommer q1-rapporterna. I Usa väntas vinsterna sjunka, pga den starka dollarn  medan
 på vår sida pölen är (för?) höga förväntningar inprisade. Jag är knäpp nog att verkligen se fram emot att läsa och lyssna igenom bolagens rapportpresentationer. Det är so  fotbolls-VM fyra gånger om året. I den stilen mjukar jag upp med en förväntansranking.


  1. Deutsche Bank tillhör vinnarna när pengar sköljer över eurozonen, särskilt om de genom ökat förtroende faktiskt börjar höja långräntorna. Omstrukturering av hela banken och avklarade rättsliga tvister kommer knuffa igång den låga avkastningen på eget kapital.
  2. Vitrolife är det bolag, i portföljen, jag tror mest på just nu. Dollar och trenden i Kina lär fortsätta stödja och någon positiv nyhet kring integreingen av Fertilitech kommer kanske.
  3. Cellavision har en ny VD som säkert vill sätta en postiv ton. En del extra kostnader togs i senaste kvartalet och dollareffekten är lite uppskjuten eftersom bolaget valutasäkrar löpande.
  4. Disney hoppas jag mycket på. Visserligen var förra kvartalet fantastiskt och amerikansk konsumtion har bromsat lite på slutet.  Trenden i bolaget är ändå urstark och det råder hausse kring det starka filmåret.
  5. Markel kan fortsätta överraska. Särskilt innehaven i onoterade amerikanska småbolag ger lite uppsida men resten verkar också tuffa på bra.
  6. Lundin Petroleum kliver in i en delvis ny värderingsmiljö när konsolideringar i branshen kommit upp på kartan. Det och nyheter om framsteg i nordsjön lär ta över möjligen lite svaga reslutatsiffror
  7. BMW säljer bra till fina marginaler i Usa men pressas av sämre utsikter i Kina. Förra gången VD sänkte prognosen var det ingen som lyssnade men han fick helt rätt. Höga löneökningar i Tyskland tynger nog också.
  8. HM är fast i vågskålen mellan tillväxt och marginalpress. Dollarn blir nog till slut svår att hålla emot och kanske  kommer en liten dipp.
  9. Deere plogar vidare på en avmattad traktormarknad men med så låga förväntningar som bolaget nu lagt in vore det själva sjutton om de inte klarade att möta dem.
  10. Investor äger bolag som rusat före både börs och marknad ett tag. Det skulle förvåna om de överraskar uppåt.
  11. Volvo är behöver sälja mer till högre priser i Europa om det verkligen ska vända för bolaget. Det är lite svårt att se det hända just nu. Strukturaffärerna och kostnadsbesparingar kan nog bidra men runt 100-lappen känns en del inprisat. Kartellboten kommer svida.
Slutligen har vi ju en kort position i amerikanska räntepapper. Den kommer nog gå ok men det är ju inte riktigt en del av kvartalsrapporterna. Det är ingen slump att jag har verkstad på plats 9-11. Där tror jag det gått lite fort uppåt under våren. En korrektion känns rimlig och jag funderar på att sälja Volvo och kanske minska något i Investor. Frågan är bara vad jag skulle göra med pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam