Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 28 april 2015

Apple kronan i rapporttrenden

Fler men framför allt dyrare Iphones än väntat gjorde att Apple klarade valutamotvinden. Det säger en del om konjukturen.

Apples rapport dominerar förstås morgonen och det är lite godtyckligt vilken länk man väljer. Här är två från Business Insider  "China has passed Europe as Apple's No. 2 market" och "The one thing that didn't go well in Apple's earnings report, explained in one chart".

Ska man sammanfatta säljer Iphone fortsatt fantastiskt bra trots att Apple höjer priset. Den här trenden har synts i del andra rapporter också, exempelvis GE:s och Electrolux. Dyrare dollar räcker inte för att bromsa i en stark konjunktur. Värt att notera är dock att det i princip bara är Iphone som lyfter. Ipad tappar exempelvis fortfarande. Det struntar marknaden i - för just nu är pengarna på bordet det enda som räknas.

Frågan är dock om inte den verkliga nyheten i rapporten är att Kina med omnejd nu är en större marknad för Apple än Usa.

Hur som helst - grattis Appleägare! Vi andra kan glädja oss åt att det här var en riktigt trevlig signal om hela ekonomin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam