Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 21 april 2015

Premiär på Nordnetbloggen om aktiekonsten att välja rätt, riktigt och viktigt

Jag har börjat skriva på Nordnetbloggen. Första inlägget handlar om ett kärt ämne. Hur gör man för att förädla fakta till bra beslut. Här en länk till "Det enda du behöver veta om aktietips"

Ni som hängt med ett tag, särskilt på Shareville, vet att jag gärna diskuterar och funderar. Det är förstås väldigt roligt om många av er går in och läser, kommenterar och delar ut tummar på Nordnetbloggen. Inte minst vill jag gärna höra vad ni vill läsa mer om. Både på stora Nordnetbloggen och här (där jag kan bre ut mig lite mer).

Dessutom tänkte jag, om intresse finns, fortsätta initiativet att jämföra min egen portfölj med någon annans. För att få lite reflektioner om varför aktieveckan gick som den gick. Intresserad? Lägg in en kommentar här eller på Shareville.

6 kommentarer:

  1. Mer Gottodix är bara trevligt. Har läst här ett tag (kommenterar dock sällan/aldrig) och tycker du har en av de absolut mest läsvärda bloggarna. Alltid spännande och tänkvärt!

    SvaraRadera
  2. Kul att jag hittade till din blogg :) ska bli intressant att följa. Har ett önskemål dock; kan inte du koppla ihop den med Bloglovin så man får upp den i ett flöde varje gång du har ett nytt blogginlägg istället för att glömma att gå in här och läsa då och då. Lättare att inte missa något då ;)

    Tack på förhand!

    Mvh MM

    SvaraRadera
  3. Helt underbart att man kommer få ännu mer av Gottodix!:D väl förtjänat att du får lite uppmärksamhet då du bedriver allra bästa akitebloggen för tillfället!:)

    SvaraRadera
  4. Tack! Det ska bli kul att kombinera med en kanal till.

    Har lagt till bloglovin :)

    SvaraRadera
  5. Hur går det i ett europaperspektiv, med stark fart i konjunkturen för aktierr som cellavision , hemfosa, danske bank och vitrolife? Någon av dessa som är någorlunda trygg i oroliga tider med tex kraftigt svagare krona?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skriver jag gärna om! Lite kort nu på direkten.

      Om kronan försvagas är både Vitrolife och Cellavision trygga (risken där är om kronan stärks).

      Hemfosa gynnas om den konstiga kombinationen stark konjuktur och låg ränta håller i sig. De har en ganska offensiv förvärvsstrategi, så för egen del skulle jag vara lite extra vaken på hur marknaden tänker vid en räntehöjning. Jag har inga fastighetsbolag i vår portfölj just nu.

      Danske Bank ser inte dyr ut jämfört med andra banker och jobbar på med sina kostnader. Men krisrabatten är numera borta. Banken skulle nog till en början gynnas av om minusräntan försvann. På lite längre sikt tror jag (till skillnad från en del andra, inklusive en del proffs) att bankerna förlorar på högre ränta. Jag tillhör de som lägger mer vikt vid att det blir svårare att ta ut höga marginaler på t.ex. bolån om priserna stiger. Fler än jag tycker dock att nordiska banker numera ser åt det dyra hållet ut.

      Så. I caset oroligt men inte kraschat Europa med svagare krona skulle jag välja Vitrolife. Jag är dock själv lite osäker just på kronan. Det är bl.a. därför jag la in Ratos i vår portfölj.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam