Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 31 mars 2015

Resultatet förra veckan

Förra veckan backade porföljen två tiondelar. Det var 1,5 procentenhet bättre än sixrx som vi jämför oss med. Det ska nog inte tolkas som ett bra resultat men däremot visar det att hedgen för att hålla nere volatiliteten fungerar just nu.

Vi är på semester sedan några dagar. Det märks här på bloggen genom att det inte går att lägga upp bilder från telefonen. Därför blir det några skrivna rader istället för Sharevilles trevliga veckosammanställning.

Den tydligaste trenden just nu är att portföljen sänkt sin volatilitet. Jag styr alltid placeringarna så att portföljen svänger mindre än sixrx men nu har det avståndet ökat. Förra veckan höll våra blankade amerikanska statspapper, kontanter i kassan och valutavinster tillbaka nedgången i nästan alla våra aktier.

Undantaget var Volvo som är inne i en lite underlig eufori över tillgälligt starkare försäljning, kamske vd-byte och möjligen en försäljning av Volvo IT. Ingetdera är något som egentligen borde förmå driva kursen uppåt. Jag är inte främmande för att sälja bolaget snart.

Ärligt talat måste jag erkänna att så här långt har den defensiva strategin varit ganska bortslösad, för det har inte varit någon volatilitet att tala i början på den här börsvåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam