Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 16 mars 2015

Minskade i Cellavision och laddar för Fedmötet

Vi minskade innehavet i Cellavision till drygt 8 procent av portföljen idag. Aktien är fortfarande ett av våra kärninnehav. Däremot vill jag varken att Cellavision ligger över 10 procent, att medtech (Cellavision och Vitrolife) går för långt över 15 procent eller att vi ligger alltför tungt i dollarexponerade bolag.

En annan aspekt är att jag vill ha handlingsutrymme inför onsdagens FED-möte. Det är en mycket öppen fråga om det blir marknaden som får revidera upp sin räntebana eller FED som får sänka sin. Det i sin tur påverkar den heta dollarn. Det kan helt enkelt gå lite hur som helst med börsen mot slutet av veckan. Då tycker jag mer kontanter känns rätt.

Hedgen slår igenom i portföljen

Förra veckan slog vår defensiva strategi igenom. Den korta positionen i amerikanska statspapper backande nästan 10 procent när dollarn rusade. Det slog även mot oljepriset och Lundin föll. Samma dollarrusning lyfte dock flera innehav och veckans netto blev ett hälsosamt lyft. Lägre volatilitet helt enkelt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam