Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 9 mars 2015

Läsvärt nummer av Börsveckan

Gillar gänget på Börsveckan. Det plogar på i börsmyllan år ut och år in. Senaste numret, som jag läste från pärm till pärm (fast på nätet), var riktigt bra. Aktieintresserade, särskilt med småbolagsintresse, glöm inte det här gänget bara för att webben numera är full med aktiesnack!

I ledaren ges en mycket läsvärd betraktelse av fördelen att välja bolag med i rätt bransch med rätt makro. Det här är ju grunden i mina investeringar. Jag kände igen mig i resonemangen kring velande om SAS och Norweigan. Där var jag i somras, som tur var skippade jag flygbolag för jag fick inte till branchanalysen. Vitrolife tillhör exemplen på hur det går när man prickar rätt i ett bra bolag i en stark bransch. I följebrevet till e-tidningen gav redaktionen även sin syn på Industrivärdens exit ur Cellavision. Precis som jag och andra konstaterat att det här inte har något med caset att göra. Inget att oroa sig för.

Temat för numret är uppdragstillverkning. Argumenten är övertygande för hur tuff tillvaron är för underleverantörer och än mer så för de som inte har egna produkter. Obligatorisk läsning för alla som funderat på Partnertech och liknande. Själv fick jag en del att fundera kring några bolag som inte är med i tidningen. Exempelvis AQ, Bulten och Elos. De är tre bolagen jag gillar men där det också är lätt att luras av låga värderingar som egentligen styrs av kundernas styrka.

Analysen av Invisio känns helt rätt och den av Railcare är klok men där finns kanske mer risk än tidningen nämner. Två bolag jag gillar hur som helst. Den tekniska analysen av Orexo är också intressant. Jag får inte riktigt ihop fundamenta i det caset men priset kanske snart är rätt ok. Jag noterar också att tunga bolag, som HM, ser lite överköpta ut. Det kanske är läge för den där dippen snart.

Slutligen passar jag på och gillar en rekommendation från storebror Affärsvärlden (som denna gång fick vika sig för lilla Börsveckan). Afv ser fortsatt potential i Intrum Justitia. Det gör jag med trots att jag nyligen sålde aktien. Strukturellt ser det fortsatt intressant ut men visst, som vanlig vore lite billigare tilltalande.

3 kommentarer:

  1. Ja, Börsveckan är bra precis som Affärsvärlden, Aktiespararen och Placeringsguiden. Har själv alla tidningarna och det kostar såklart men är värt varenda öre eftersom det är helt omöjligt att på egen hand göra sig en uppfattning om alla bolag som finns alla dessa listor. Jag följer inte deras råd helt slaviskt eller skuggar deras portföljer utan använder dom mest för att få lite tips om bolag som man aldrig skulle hittat själv.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam