Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 5 mars 2015

Portföljen rockerar och offrar en favorit

Sålde innehavet i AQ idag. Jag gillar verkligen bolaget men med flera andra mindre bolag i portföljen och väl tung exponering mot verkstad blev det lite för mycket av det goda. Valet stod mellan att sälja AQ och Bulten. Det som till slut fällde avgörandet var dels att priset på AQ just nu såg mer ok ut, dels att jag känner att Bulten är ett mer koncentrerat case som jag tror (hoppas) att jag har lite överblick över.



Sedan sålde Industrifonden sin post om 15 procent i Cellavision för knappt 45 kronor idag.Köparna kommer kanske bland annat sälja av för snabb vinst under några dagar. Det trycker ned kursen utan att något hänt i bolaget..Köpläge för den långsiktige tänker jag. Å andra sidan värt att notera atr en ägare med god insyn nu är nöjd med sin investering till nuvarande pris. Med andra ord räkna inte med några 20 kronor upp i närtid. Situationen kändes dock så pass bra så att jag vände på klacken och ökade något istället för att som planerat ligga och lura på ett tillfälle att, av portföljskäl, ta ner positionen något. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig :)

2 kommentarer:

  1. Hej Gottodix.
    Jag följer din blogg och din portfölj på Shareville. Varför äger du inga byggbolag? Och om du skulle ge dig in i byggsvängen vilket bolag skulle du gå in i då? Detsamma gäller fastigheter?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag la svaret som ett eget inlägg och på Shareville

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam