Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 9 mars 2015

Portföljen förra veckan: försvaret höll nollan (nästan)

Intressant att titta på portföljens veckoresultat förra veckan. Industrifonden sålde av i Cellavision, vilket jag ser som en tillfällig dipp. I övrigt klarade portföljen trycket uppåt på räntorna, vilket är det jag försökt åstadkomma.

Försvaret syns i att vår korta position i amerikanska statspapper (Barclays) gick upp nästan 15 procent. Deutsche Bank och Markel gick också bra, när långräntan steg. Deutsche Bank hade dessutom lite medvind när de gick helskinnade genom amerikanska stresstester. Sedan lyckades det för all del börja den här veckan med fler anklagelser i Euriborskandalen. Förra veckan höll hur som helst ränteförsvaret emot många röda rader bland de övriga innehaven..

Bland enskilda innehav har Volvo det tungt med usel försäljning i Brasilien och en kartell som kommer att svida.

2 kommentarer:

  1. Snygg räddning med Barclays, det var något jag saknade förra veckan... Hur kort tror ni att er korta position i Barclays blir ungefär och varför? Sjukt inspirerande blogg för övrigt, så galet bra läsning varje gång!! :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag räknar med att vi ligger kvar i Barclays åtminstone till dess FED:s räntehöjningar rullat på ett tag. Kanske till en början året ut? Möjligen kan det bli en bra affär men mycket är det ett skydd av resten av portföljen. Risken är som sagt om jag missbedömt konjunkturen. Går Usa och världen dåligt, så lär vi förlora både på börsen och räntan. Men det är ju det som är investeringar - tro något och satsa på det :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam