Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 1 juni 2015

Placerar om och sneglar mot Tyskland

Portföljen ligger ganska rätt just nu men möjligen med för mycket kontanter. Jag chansar dock på att det kan gunga lite efter FED:s junimöte.

Förra veckan backade portföljen något men index (sixrx) tappade mer, 0,5 procent. Förklaringen är att dollarn stärktes över 2 procent mot kronan. Då spelade det ingen roll att långräntorna, tillfälligt tror jag, föll tillbaka. Det sistnämnda syns i resultatet för våra blankade amerikanska statspapper (Barclays).

Intressantare tycker jag är det som BMW går igenom just nu. Sämre utsikter i Kina och en allmän europeisk oro gör faktiskt att det ligger ett köpläge i luften. Aktien ligger nu runt de €100 som jag tidigare sagt skulle kunna vara ett tillfälle att gå in eller i vårt fall öka. Positivt är att det, mig veterligen inte kommit några dåliga nyheter från bolaget.

Allmänt betalar jag dock ogärna mer än 9 kronor per euro för att öka på tyska börsen. Fast jag kanske får tänka om, för det skulle kunna vara köpläge där snart. Inte minst om Greklandsstrulet ger lite oro.

I övrigt placerade jag om lite. Några Vitrolife såldes för 170 kronor och istället ökades innehavet i Cellavision. Nu är det den senare som står på tur för en mindre swing trade. Båda aktierna är dock kärninnehav. En trevlig detalj med Vitrolife är att vi över tiden tagit hem vinster från trading som är större än hela det nuvarande innehavet.

Ratos utvecklas svagt och jag vet att bolaget har sina belackare. Jag är dock inte direkt missnöjd. Det ger balanserar den ganska globala portföljen något mot de nordiska marknaderna. Där har jag ju letat efter nya investeringar. Det skriver jag exempelvis om i det här inlägget på Nordnetbloggen "Årets småbolagsrea är här – sex köpvärda sommaraktier" (länk). Utöver de jag tidigare nämnt och fortfarande analyserar, så noterar jag att många kloka nämner ÅF som ett alternativ. Kanske det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam