Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 1 juni 2015

Kan något kasta om tävlingen?


Hur mycket kan det svänga andra halvåret? Möjligen har Rockräven redan avgjort årets tävling (länk) men om övriga placeringar blir det mer spännande. 

Förra året backade Rockräven drygt 60 procent i tävlingen. I är det istället plus drygt 100. Det svänger, får man väl säga. Övriga i fältet är mer försiktigt lagda och har också jämnare resultat över åren. En liten notering är att fyra av fem tävlande missar index. Örby Industrier har visserligen haft en rejäl portion otur som åkte på en smäll i Elekta. För Gottodix visade sig de fem reservaktierna (som inte platsade i den riktiga portföljen) på tillväxtlistan inte räcka till. Affärsmodellen och Solbulle har istället, om än i olika utsträckning, fått betala dels för sina defensiva innehav dels för en överviktning i svenska kassaflöden. Man måste dock lyfta på hatten för förra årets vinnare, Solbulle, som ett år med motvind ändå presterar såpass bra. Det är ett argument för att fältets värdeinvesterare gör något rätt.

Frågan är vilken av de tjugo tävlingsaktierna som har bäst chans att vända på händelseförloppet. Kolla gärna under tävlingsfliken och ge din gissning. Förresten vilken portfölj är (om man nu bortser från resultatet) den som har bäst sammansättning?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam