Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 8 juni 2015

Missade tajmingen i Bufabköpet

Det är alltid svårt att agera när aktier är i rörelse. Min grundregel är att reagera på fundamenta och annars försöka vänta. Det bröt jag mot idag och straffades direkt.

Jag känner mig rimligt trygg med dagens köp av Bufab, som jag beskrev i inlägget "Bestämt mig för Bufab" (länk). Däremot var jag missnöjd med att betala nästan 3 procent över dagens slutkurs. Det stressade mig att Dagens Industri hade en rekommendation av aktien precis samma dag som jag färdigställde min analys. I normalfallet vet jag precis vad jag gör i den typen av situationer - jag väntar eller till och med avstår. 

Riktig information, från bolaget, är värt att agera kraftfullt på. Ett bra exempel var när Nokia gick ut med att det skulle sälja mobildelen. Där var det ett mycket bra beslut att köpa till den kurs som gick. När det däremot är analyser av redan känd information, som i en rekommendation, är det bättre att vänta. Den försvinner så småningom ur kursen. Precis som den gjorde under dagen i dag (väl snabbt kan man tycka). Tyvärr bröt jag mot den beslutsregeln och det kostade. Nåja, jag är nöjd med att ha gått in i bolaget i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam