Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

onsdag 17 juni 2015

På Fedfronten intet nytt

Tänkte helt kort kommentera mina första intryck av Fed-mötet.

Inga nyheter är ofta lika med goda nyheter, inte minst när avsändaren är en centralbank. Konjunkturen ser allt bättre ut men det är långt kvar till överhettning. Inflationen utvecklas stabilt. Det skulle kunna vara en sammanfattning av exempelvis  "FED sets course for 2015 rate rise" (länk).

Gäsp! Det var inget jag tror någon studsade på i det här protokollet. Det framgick också på den lugna marknadsreaktionen. Nu är faktiskt ledamöterna rätt överens om att börja höja räntan i år och vart den ska åå två års sikt. Däremellan är de för all del fortfarande lite oense men i den större bilden är det ändå på marginalen.

Senaste numret av Economist förklarade finanskrisen avslutad (på en global nivå). Det är bara att hålla med. Alldeles ovanligt normalt var nog omdömet om det här mötet. Därmed är det mer än hög tid att börja fundera på vilka värderingar som inte varit normala, för nu lär de snart möta verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam