Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 10 november 2015

Bloggosfärens småbolagstips just nu

Mitt senaste inlägg är att "Hela börsen är en swing trade just nu" (Nordnetbloggen). Kollar bloggrannarna för att hitta förslag på aktier.

Den här bloggrundan tänkte jag titta på vad mina favoriter i bloggosfären har för småbolag i portföljen. Vi kör igång direkt.

Getmjölk någon?

En bra start på bloggrundan är Stefan Thelenius sida. Här presenterar sin högpresterande småbolagsportfölj "z2036 Small Cap" (z2036). Ett av bolagen är brandsäkerhetsföretaget Firefly, som Stefan presenterar här

Passar inte det kanske ett mejeri i Dalsland lockar. Martin på Aktifokus har med sedvanlig grundlighet både tittat på aktien och provat getmjölken - "Snabbanalys av DalsSpira Mejeri" (Aktiefokus). En ny Rootfruit?

Ett inte obekant bolag för läsare av den här bloggen har hittat in i Aktierävens portfölj - "Nybliven ägare till Cellavision & I.A.R. Systems gör en 8-veckors".

Stora frågor - små bolag

En bredare ansats, där en hel del småbolag ryms, återfinns i "Hur påverkas börsbolagen av migrationen" (Gustavs aktieblogg). Gustav är ett nav bland ekonomibloggar, vilket inte minst syns i de välfyllda kommentarsfälten.

Kavastu publicerar så många läsvärda tweets att jag nästan inte vet vilket jag ska välja, så det får bli en länk till hans portfölj. Förresten jag tar en repris också, det här läsvärda inlägget på hans blogg om att månadseffekten försvunnit.

Vana dykares favoriter.

Aktieingenjörens följer upp ett av sina bolag i "Kvartalsrapport: G5 Entertainment". Missa inte länkarna i det inlägget som leder vidare till andra läsvärda inlägg från en av nätets verkliga småbolagsexperter.

Till mina favoriter hör också Ruters Investeringar - här "Kort Om: Bahnhof Q3"

Petrusko har en spännande portfölj med många alternativ att fundera kring. Inte minst det stora fokuset på kvalitativa utdelningsbolag är intressant. Nu handlar det om småbolag så jag väljer en länk till det här inlägget "Transportstyrelsen och besiktning. Opus och Besikta (Volati)" (Petrusko)

Danielinvesterar kommenterar ett av mina favoritbolag "Inlösenaktier istället för utdelning (pengar från Sectra)". Värt ett klick.

Nästan rätt ämne :)

Några av mina bloggfavoriter har inte så mycket småbolag i sina inlägg. Lite grävande gav ändå det här inlägget om Clas Ohlson av Spartacus Invest.

6mille.mot.6miljoner funderar på "Preferensaktier - vara eller inte vara?" När du läst det surfa vidare till Utdelningsinvesteraren som bland annat har Akelius preferensaktie i sin portfölj, ett papper jag följer med ett halvt öga.

Lite bredvid ämnet men inte helt hamnar "Position startad i HCP" (Aktienovisen). Där hamnar även det här inlägget om småbolag som blivit stort "Inför rapport – NIBE" (Börstankar) - läsvärda är de ändå. I ämnet utanför ämnet men platsar ändå vill jag också tipsa om "Rapport från Betsson - 2015-Q3" (Aktiedepån)

Lite annat

Har du kommit så här långt kan det vara dags att ta en paus och fundera på "Var ska man bo när man blir stor?" (Chansar mest). Nice är orten som undersöks. Det kan ju hur som helst vara en bra plats att författa existensiella inlägg som "Livet skiftar – Därför skriver jag" (OnkelTom)

2 kommentarer:

  1. Tackar allra ödmjukast för detta . nu har jag en del att läsa i kvällen. Mkt bra blogginlägg !!!
    Pensionären

    SvaraRadera

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam