Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 19 februari 2015

Turen tillkommer den stridsförberedde

Snubblade över ett toppenresultat i AQ idag. Upp redan igår (en läcka som lär försena inträdet på finbörsen) och över 10 procent till idag. Jag köpte för att jag letade efter ett litet fint bolag som stärks av ökad industriproduktion och hade bara ägnat beräkningar ett högst flyktigt intresse (länk). Det fanns så många kloka personer från SV i ägarleden, så de har nog koll tänkte jag.

En del av min analys fanns kanske i resultatet men ord som flax eller turgubbe är inte långt borta för mycket i rapporten verkar drivet av affärer jag inte spekulerade i. De epiteten kan jag nog inte helt värja mig mot men min replik lånar jag från min fru som i sin tur gärna citerar Krigets konst av Szun Tsu "Turen tillkommer den stridsförberedde".

I min strategi ingår att, efter förmåga, göra en due dilligence på alla bolag vi köper. I det här fallet hade jag bland annat läst en studentuppsats om AQ;s kvalitetsarbete hos egna bolag och underleverantörer. Vetttiga personer, verkade det i intervjuerna. Så man kan väl säga att även om jag i det här fallet var en blind höna så pickade jag åtminstone i rätt del av hönsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam