Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 5 februari 2015

Disney övertygade

Det blev en fullträff att positionera sig mot ökad inhemsk konsumtion i USA: Disney rapporterade en vinst långt över analytikernas förväntan och har stigit nästan 10 procent på två dagar. Jag lyssnade igenom webbkonferensen men har inte skrivit ned mina iakttagelser mest eftersom allt går såpass bra att jag lagt tiden på annat.

I korthet går det bra för media, även om ESPN betalar rejält för de rättigheter bolaget köper. Det är fortfarande lönsamt med linjär TV och exempelvis ABC går riktigt bra. Däremot krymper antalet tittare och abonnenter i det här segmentet numera stadigt och synligt. Det finns lite planer för hur man ska få unga att betala för kabel-TV men inte ens Disney själva låter helt övertygade. Tur då att det går desto bättre för själva kanalerna. Disney har en stark position i allt som kommer till innehåll. Det framgick även i studiodelen där Frozen fortsätter pumpa in pengar. I vår familj ser både femåringen och pappa investeraren fram emot nya filmer i Avengers och Star Wars-serierna. Det ser helt enkelt bra ut. Riktigt bra ser det även ut för nöjesparkerna. De fortsätter växa så det knakar med hög beläggning. Lanseringen i Shanghai är en framtida värdedrivare. Just nu finns det egentligen inget att oro sig för i Disney, så jag ansluter mig till femåringen och ser filmerna istället för att läsa vidare i investarrapporterna. Den som vill ha en bra extern sammanfattning hittar det här (länk).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam