Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

onsdag 25 februari 2015

Qualcomm studsade tillbaka

Det blir lite swingar och missar över ett år. Qualcomm kanske var en av dem i år. Aktien har återhämtat sig riktigt bra från sitt usla kvartal... jag sålde dock ungefär där den bottnade :) Det ska bli spännande att se, jag tyckte verkligen att det var en hel del som såg mycket tveksamt ut för bolaget just nu. Men det finns mycket bra att ta fasta på också. Självklart håller jag (avundsjukt) tummarna för dem som behöll aktien.

Det finns åtminstone kassaflöden som  räcker för att hålla Niagarafallen flytande i det bolaget. Dessutom återköper de mer än de delar ut. Finns ju även några aber dock. Som att de har en räcka konkurrensmål framför sig, att Apple och lågpristelefoner växer, att Samsung i telefonerna vill ha egna processorer, processorn (Snapdragon) hade lite kvalitetsprobem och så vidare. Fast å andra sida finns det en dold tillgång i deras dela av Xiaomi. Som alltid så har myntet sina sidor. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam