Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 7 april 2016

En app för #sparadkrona är #fintech

Gillar du #sparadkrona? Själv gillar jag entreprenörer och lägger därför ut den här lilla puffen.

#gillaentreprenörer 

Jag hoppas att det framgått att jag gillar entreprenörer. För min del, som spenderat större delen av livet i skolor och som tjänsteman i staten är det bland det finaste som finns att pröva vingarna själv i ett eget företag.

Därför puffar jag när tillfälle ges för tjänster som Börsdata och Inquiry Financial, som är bra stöd i investeringsbeslut. Två andra favoriter är nyhetsförmedlingen från Finwire och gänget som startat SvDBörsplus. Andra exempel är Nordic Shares som visar börsvinnare i högerkolumnen för den som kollar bloggen via datorn.

Alla exempel på roliga affärsidéer som startats av eldsjälar. Den här sidan har ju ingen reklam eller några intäkter men jag tycker det är kul att kunna dra ett litet strå till stacken för att underlätta för entreprenörer.

#sparadkrona 

Idag dök det upp en till sådan entreprenör i mailboxen. Det var en länk till en app för fenomenet #sparadkrona. Om jag förstod det hela rätt funkar den ungefär som en kombination av viktminskningsappar och appar för hushållsekonomi.

Den kan vara spännande att kolla in för den som satsar på seriös ekonomisk kontroll. Det är som min fru, Affärsmodellen, brukar framhålla - man ska inte underskatta ett starkt operativt kassaflöde när man är investerare.

För mig är appen också intressant på ett annat sätt. Den är ett exempel på den växande floran av banknära tjänster som blir en allt större del av det som kallas #fintech. För sparböcker och spargrisar var en gång i tiden något du fick på bankkontoret. Nu börjar distributionskanalerna luckras upp. Spännande.

Den som vill kolla in tjänsten kan göra det via den här länken, som jag tror bara funkade idag.

6 kommentarer:

  1. Du skriver mycket om större bolag. Inget intresse av att chansa in nått mindre med potential?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som vad du tror om den nya Crowdfundingplatsen pepins.com.

      Radera
    2. Kollar du etiketterna (syns via datorn) hittar du inlägg om ganska många mindre bolag. Det är dock bara ett fåtal som ligger i en tidigare fas än small cap och ännu färre är bolag i riktigt tidiga faser (förhoppningsbolag om du vill). Jag har skrivit om några som Immunicum och ett gästinlägg om Sino Agro exempelvis.

      Skälet att det rätt sällan blir de tidigaste bolagen är att jag helt enkelt inte är tillräckligt bra på dem. Det är en egen konst att välja bolag som ska igenom en hype, sedan landa och kanske gå upp igen. I vår aktietävling är en av deltagarna Rockräven - han är specialist på eventinvesteringar. Det vill säga att spekulera i att något ska hända i bolaget. Det är ofta en bra grund för den typen av bolag. Annars tycker jag nämnda gästinlägget om Sino Agro visade riktigt bra vad det är som krävs.

      Det sagt, jag ska fundera. Det kanske kan bli lite mer i den genren men då "från sidlinjen" som jag ibland skriver. Har du några önskemål?

      Radera
    3. Jag hade inte sett den sidan tidigare, Ulfino. Spännande. Allmänt är det jag sett att P2P verkar gå bäst när de hänger ihop med traditionella banker på något sätt. Påbyggnad på toppen är enklare att få förtroende för. Men det finns intressanta initiativ som detta. Vad är dina egna tankar?

      Radera
  2. Hade varit kul att få en bra investerares syn på bolag som är mindre. Eller rentav bolag som har gått ner en del, som precise och anoto. Två bolag som blivit drabbade på sistone. Vad anser du om dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lägger in dem i frågelistan, som är lite för lång just nu. Ett kort svar är att Precise, tyvärr, är lite för beroende av Fingerprint. Mycket svår position att jobba i. Det är också en svår aktie att äga, för du behöver veta mycket om det som händer innanför bolagets väggar för att landa rätt.

      Jag kan inte Anoto men vad ser du skulle vara det som får fart på bolaget. Det kan spontant kännas som att det gått lite för lång tid, för det verkliga lyftet eller?

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam