Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 14 juli 2015

Starkt av Vitrolife höjer riktkursen

Vitrolife besvarade frågorna från förra kvartalet. Nu ligger vägen öppen för kurser över 200 kronor.

Med en vinst per aktie på 1,77 kronor och för första halvåret på 3,38 kronor är Vitrolife nu på väg mot ett årsresultat runt eller möjligen över 7 kronor. Med svar på tal på marknadens orosmoment så pekar nog värderingen på över 200 kronor igen.

Förra kvartalet blev en viss besvikelse för Vitrolife. Svag organisk tillväxt i Usa, ett Kina som inte drog som det brukar och kostnader för Embroscope som inte avspeglades i försäljningen. Det här fick nervöst lagda personer, som undertecknad, att undra marknaden nu mognat till den punkten där de 3-4 stora börjar känna av varandra. Det märktes i så fall inte i q2. Snarare verkar hela marknaden varit svag både i Usa och Kina under början av året, vilket stämmer med makrosignalerna för respektive land.

Andra kvartalet såg det helt annorlunda ut. Fin försäljning på alla marknader och för alla produktgrupper. Det inkluderar kärnprodukten i IVF-behandlingar, medier, som var ett orosmoment i början av året. Nu landade den organiska tillväxten i lokaka valutor totalt på 27 procent. Ebtida-marginalen på 34 procent är högre än de redan tidigare fantastiska nivåer bolaget legat på. Årets kassaflöde från verksamheten är något svagare men det förklaras av investeringar. Så nog lyser solen över Vitrolife.

Jag känner mig trygg med att bolaget kan försvara värderingar runt 200 kronor. Där, efter den här rapporten, uppsidan åter är starkare än nedsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam