Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

lördag 17 januari 2015

Trevlig vår för Apple

Apple kan nog överraska i vår. I så fall efter att ha tappat marknad ett bra tag (länk). Det känns som om prylarna säljer fortsatt bra (särskilt telefonerna) och klockan blir säkert bra. Jag märker att våra Qualcomaktier pressas av att Apple fortsätter ta andelar från Samsung. Det kan säkert också driva på multiplarna lite, eftersom det höjer förväntningarna på applepay m.m. På längre sikt är jag inte lika övertygad.

2 kommentarer:

  1. Jag har precis bytt från Ipad till en Samsungplatta och är helt totalt fullkomligt överlyckligt superduperjättenöjd! Helt enkelt, baserat på kundnöjdheten framstår det inte som särskilt troligt att Apple kommer att fortsätta ta andelar från Samsung.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Apple har ett tag haft problemet att de tjänar i särklass bäst på befintliga kunder men att det varit svårt att locka över nya. Långsamt har därför deras IOS tappat marknadsandelar. Inte till Samsung utan till nya, främst kinesiska märken. Prognosen har varit att de fortsätter. Det jag tyckte kunde skönjad mef Iphone 6 och dess biprodukter var att Apple bromsade nedgången.

      Nu ska ju finnarna börja med mobiler igen. Hyvvä Suomi!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam