Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

fredag 22 juni 2018

Så tror jag börsen går i sommar

Det väger på jämnt på börsen och i världsekonomin mellan USA:s styrka och Europas svaghet. Risken för att det tippar fel finns dock på ett annat ställe. Min krönika till Vontobel tar sig denna gång an frågan hur nära vi är en börskrasch. Den kan du läsa här.

Fortsatt lugnt både på vloggen och bloggen. Det är jobbet som kommit emellan. Jag hoppas det blir lite aktivitet här i sommar, så fortsätt gärna titta in. Framför allt ser jag fram emot att filma och skriva ned en uppdaterad version av föreläsningen jag höll på Kvinnor Investerar för Framtiden.  

4 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar!

  Funkar länken för dig (den gör det inte för mig)?

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Sammanfattning:
  - Räntehöjningarna kommer sent i konjunkturen -> normalt negativ börsreaktion
  - Flackare yieldkurva - har historiskt förvarnat om recession
  - Skattesänkningen i USA väntas driva upp räntorna ytterligare
  - ZEW på historiskt låga nivåer, senast det var så lågt var 2011, före det finanskrisen 2007-2009 och dessförinnan år 1999.
  - Handelskonflikter bromsar världshandeln

  + ECB bromsar/senarelägger räntesänkningarna
  + Kina är i ett bättre läge nu än när det senast krisade

  De negativa pusselbitarna är reala risker för ekonomin som kan/bör ge fundamentala genomslag på ekonomin på längre sikt. Enligt min mening är detta inte "tillfällig börsoro" (som t.ex italienska regeringbildningen som sänkte börsen under en tid). Dessutom är oljepriset relativt högt vilket också ofta varit fallet vid tidigare recessioner. Min slutsats är att vara försiktig med börsen en tid framöver...

  MVH Andreas

  SvaraRadera
 3. Hello kompis. Jag ser att du fortfarande har vår gamla blogg här på din lista. Om du vill och hinner får du jättegärna ändra den till vår nya:

  https://tradevenue.se/Aktiepappa


  MVH Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 4. Sett att det händer mycket på ditt Sharevillekonto. Skulle gärna läsa ett inlägg om ditt mål att nå 50% av marknadens volatilitet med ökat fokus på investmentbolag!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam