Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

fredag 30 januari 2015

Hausse på börsen och ännu hetare i tävlingen

Årets första månad fick en dramatisk avslutning. Ultralåga räntor, stark dollar, billig olja - det händer mycket just nu. Det var mycket kapital som skulle tillbaka in på börsen, precis som stod att läsa här på bloggen i början av januari (länk). Tyvärr var inte vår portfölj den största vinnaren. Det smällde i Qualcomm och globalt exponerade portföljen hade i slutet av månaden inget att sätta emot det stora trycket på svenska börsen med 11 av de 12 senaste dagarna på plus.

I tävlingen gav börsrusningen virke till en redan övertänd aktiebrasa. Rockräven har årets första månad gått nästan 60 procent plus. Till skillnad från förra årets liknande start ser det stabilare ut i år. Aerocrine och Sandvik har stigit på goda nyheter. Årets ökning är lika många procent som Rockräven backade förra året. Det ger tillfälle för en pedagogisk poäng. Hur mycket måste en portfölj som backat 60 procent stiga för att komma tillbaka till noll? Rätt svar 150 procent.

En annan intressant notis i tävlingen är att 13 av 25 aktier har tvåsiffriga ökningar på en månad. I det klimatet är det två regler som gäller - köp något och det är viktigare att välja vinnare än pricka trenden. Räkna med att Aftonbladet har aktietips på löpet inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam