Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 29 januari 2015

Lånade pengar ger överavkastningen i Investor

Tittade och lyssnade igenom Investors kvartalsrapport. Som väntat inte så mycket att notera. Överavkastningen jämfört med börsen (sixrx) beror till stor del på hävstången som belåningen ger, så på ett sätt är det lite orättvist att hylla Investor för att vara den bästa "fonden". Det skulle i princip gå att ta lite extra bolån och köpa Nordnets superfond för pengarna och få samma avkastning för samma period. Noterar att Investor verkar sänka sina lån lite, vilket ger en bild av hur de ser på börs- och investeringsklimat. Möjligen är det också en liten notering att investeringarna i (och resonemangen Investors företrädare för om) Aleris inte riktigt verkar vara kopplade till den den politiska verkligheten kring vinster i välfärden. Det är dock marginellt sett till bolagets framtid.

Investor är ett mycket välskött bolag som ger bra riskspridning.  Gissar att jag inte kommer titta till innehavet på ett tag men den höjda utdelningen till 9 kronor var ju bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam