Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 5 maj 2015

Varken eller för Cellavision

Försäljningen stiger 20 procent och rörelsemarginalen är 20 procent den med. Svårt att klaga? Nja. 

Jag skrev om mina förväntningar i inlägget "Inför Cellavisions rapport" (länk). Dagens rapport levde upp till dem vad gäller försäljning men inte marginaler.

Det verkar som om det lossnat i Asien igen. Det är bra och kan driva försäljningen i år. I övrigt låg försäljningen ungefär som väntat och landade på knappt 52 miljoner.

Rörelsemarginal 20% och vinst per aktie 0,34 kr blev dock en viss besvikelse. Bolaget har dollarmedvind vilket höjde försäljningen 12 procent men uppenbarligen inte drog med sig marginalerna i samma utsträckning. Det är ju lite poängen för ett bolag med kostnader i kronor och intäkter i andra valutor att svagare krona borde höja marginalen. För detta talade också att det fanns en del engångskostnader förra kvartalet som nu försvann. Däremot var möjligen marginalerna på den stora veterinärorder bolaget fick förra kvartalet något som kanske påverkade åt andra hållet.

Sammantaget är det självklart inte dåligt att höja marginalen frå 17% samma kvartal förra året men det var inte riktigt så bra som man kunde hoppas.

Jag får nog justera ned min gissning om vinst per aktie till runt 1,80. Det försvarar priser runt 50-55 men inte nödvändigtvis så mycket mer.

Jag har inga planer på att sälja men skulle kunna tänka mig att köpa vid en dipp en bit under 50.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam