Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 12 maj 2015

Exit Deutsche Bank

Tanken var god men inte resultatet. Det kan man säga både om Deutsche Banks strategiarbete och min investering i banken. Nu ger jag mig och säljer aktien.

Det gör lite ont när man får fel. Caset var att banken skulle städa balansräkningen, höja RoE och förtjäna ett bättre p/b. Banken har försökt men att bara göra lite mindre av samma imponerar varken på marknaden eller mig. Nu är uppsidan inte lika tydlig och jag gillar inte sådant jag inte begriper. Alltså dags att sälja, trots att jag är rätt neutral till aktien. Den som vill läsa lite mer om min tveksamhet kan kolla inlägget "Vag, vagare, Deutsche Bank" (länk). Den som vill läsa om marknadens kan titta på "Deutsche Bank: That’s it?" (länk), från Economist.

Första köpet gjordes i somras och vinsten slutade på knappt sju tusen kronor. Det blir lite missvisande att tala om procentuell avkastning, eftersom vi köpte vid flera tillfällen. Omvandlat till årsavkastning (CAGR) blev det totalt cirka 10 procent. Det imponerar förstås inte under den här perioden, Men, men så kan det gå. Ska jag lyfta fram någon styrka är det att jag - peppar, peppar - klarat mig hyggligt även det gånger jag inte prickat rätt. 

Min egen känsla är att det här är en av det viktigaste skälen till att vår portfölj såpass bra. Det är viktigare att, så gott det går, inte kliva fel än att då och då få in de där riktiga fulträffarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam