Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

söndag 13 december 2015

Skuldoro pressar börsen

Mycket tyder på att börsen ännu en gång pressats av oro stigande lånekostnader och svagare konjunktur framöver. Det kan vara en överreaktion men flytten från hög hävstång till trygga finanser lär röra runt i börslistorna 2016.

Nytt vlogginlägg


I senaste inlägget tittar jag vidare på vad som orsakat den senaste börsnedgången men framför allt tittar jag på hur en tightare krediter kan sänka både värderingar och lönsamhet i vissa bolag framöver.

De alla plötsligt älskar är bolag med stabila vinster och sunda finanser. Värdeinvesterare är på modet :)

Bolagen som får en titt i börsdata är Intrum JustitiaTeliaVolvo och Wihlborgs. Länkar som används i vloggen återfinns i det här inlägget - "Rädsla för skuldkris ger felaktig risk off på börsen" (Molekylär Ekonomi)



6 kommentarer:

  1. Bra jobbat!
    Klar förbättring. Ljudet får godkänt denna gång, finns mer att göra men ok tillsvidare. Det jag tycker du kan förbättra är följande tre saker;
    1. Prata inte för fort/otydligt i slutet av meningarna.
    2. Tro inte att vi lyssnare har koll på allt. Flera gånger sa du "att som ni redan vet, eller som ni redan känner till" tyvärr visste jag inte vad det rörde sig om och då vill man ju liksom får en kort förklaring. Så nästa gång när du går igenom din vlogg och du säger "som ni redan vet"...tänk....nääää danielwikstrom han vet inte detta ;)
    3. Bytet mellan graferna....jag blir lite åksjuk av allt zoomande ;)

    Positiva saker;
    1. Längden på inlägget, perfekt längd.
    2. Innehållet, väldigt intressant och jag lyssnade hela tiden och ville ha mer.
    3. Grafer och hur du förklarade dem. Lätt att förstå.

    Allt som allt så är detta suveränt bra. TACK!

    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för återkopplingen. Tar till mig alla punkterna. En sak man märker är att just tempot och att hålla tonläget rätt är bland det svårarste när man inte har publik.

      Det är kul att göra så det blir fler inlägg uppblandat med den traditionella formen framöver.

      Radera
  2. Kul format med vlogg. Jag och Kenny har pratat om podd-formatet när man släpper en analys, men det tror jag vi skjuter på framtiden ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror ni skulle bli en succé. Riktigt bra innehåll, ni är två och så kan ni till skillnad från mig vara med i bild. Det gör stor skillnad.

      Radera
  3. Kul med vlogg. Jag gillade inlägget! Håller med ovanstående om de positiva sakerna. Däremot håller jag inte riktigt med om ljudet. lite bättre ljud och jag skulle vara supernöjd! Väldigt spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om ljudet. Jag försöker mecka lite och har en åtminstone ok mick. Gör kanske något fel.

      Ska försöka få till något men har ingen lösning på korta listan.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam