Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

fredag 12 december 2014

Köpläge på börsen?

Det blev ju inte så lyckad tajming att köpa aktier i början av den här veckan. Särskilt som inköpen var Lupe och Bulten. Jag är lite överrumplad av börsens reaktion på lägre oljepriser.

Jag har en hedge i min portfölj mot förändrade oljepriser i form av att jag försöker balansera innehavet i Lupe genom aktier i bolag som gynnas av billigare olja. Det har funkat bra under året, både när oljan gått upp och när den gått ned. På ett plab gick det rätt ok nu med. Vår portfölj har följt index trots innehavet i Lupe. Däremot har inte index överraskande nog gått ner när oljan blir billigare.

Det underliga tycker jag är att börsen går ned när det är ett utbudsöverskott som driver oljepriset. I princip betyder ju det en stimulans av den övriga ekonomin. Dessutom kan det bidra till lägre räntor när inflationen trycks ned. Det rimliga är att både investeringar (utanför oljesektorn) och framför allt konsumtion går upp. Min, möjligen naiva, inställning är därför att den här nedgången är ett köpläge i många bolag. Synd att jag tömde kassan i måndags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam