Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

fredag 26 september 2014

Svar i fråga om hantering av kassa

Räntorna är så låga att om du menar säg 20-25 procent cash under någon månad är det svårt att se det som särskilt mycket att oroa sig för. Det finns ju ställen där övernatträntan är negativ just nu, så vissa är till och med beredda att betala för att ha cash. Annars är väl det självklara en ränte-etf. Eller lite ambitiösare och något mer riskfyllt - en etf mot säg företagsobligationer eller till och med något som hedgar lite mot börsen (guld?)

Gillar även obligationsrådet som gavs här men har en fundering. Köper du obligationer blir du känslig för ränteförändringar (vilket även börsen är). Beroende på vad du köper blir effekten neutraliserande eller förstärkande. Fonden har ju avgifter eller så tar banken marginal på räntan. Egentligen tycker jag för egen del bättre om att köpa sådant jag tror på men kanske välja för att få rätt mix i portföljen. Så det bästa rådet tycker jag är att köpa en tillgång som har så lite koppling till börsen som möjligt. Som sagt kanske någon råvara kan vara rätt just nu.

Ett annat inte så dumt alternativ är kanske xact bear för en liten del och fina vanliga aktier för resten. Så jobbar ju afv för att få rätt exponering i sin portfölj. Inte så dumt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam