Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 4 oktober 2016

Rätt eller fel att hålla ihop ABB?

Det blev ingen delning. Istället höjde ledningen marginalmålet för energidelen och lovade sätta fart på satsningen på mer digitala elsystem. Var det ett bra beslut?




I dagens 3 snabba tittar jag på ABB:s beslut att varken dela eller ens avskilja energidelen från resten av verksamheten. Det kan ytligt sätt verka som ett val mellan att vara ett konglomerat eller flera specialiserade verksamheter. Det finns också det ett case i att avskilja en obligationsliknande avkastning på energi från en förhoppningsvis växande satsning på Industri 4.0 med robotar och digitalisering.

ABB ser dock en helt annan logik, som snarast kan jämföras med den Nokia och Ericsson haft. Det handlar dagens tre snabba om.


4 kommentarer:

  1. Tack för ett snabbt urklipp av koncis bakgrundsinformation! Förstår lite mer och blir intresserad av att söka vidare ...

    SvaraRadera
  2. Hej Jacob! Jag har egentligen ingen kommentar till dagens inlägg utan tänkte mer kommentera på ditt arbete allmänt.

    Jag läser ganska mycket tidningar, bland annat Affärsvärlden, DI och Svd. Men jag har märkt att dom inte ger särskilt mycket alls. Men nästan varje gång jag går in på din blogg så lär jag mig något nytt eller får ett avvägt perspektiv på händelser. Alla tidningar försöker hela tiden vinkla allt, men jag tycker att du ofta lyckas få fram båda sidor av olika företeelser.

    Så. Stort tack för otroligt bra innehåll! Självklart så har jag stöttat din insamling till SOS barnbyar och jag vill också uppmana er andra som läser bloggen att göra detsamma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv!
      Det gör verkligen hela skillnaden att få den feedbacken och en insättning till insamlingen.

      Det är nog inte alldeles uppenbart för alla som läser/tittar men det är envägskommunikation till man får respons. Så ja, det är en riktig kick när insamlingen tickar på!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam