Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 21 februari 2017

Allt troligare att Le Pen ger börsoro

Överallt utom på börsen börjar det nu synas att det blir ett spännande franskt val. Det pekar mot att volatiliteten kommer tillbaka snart.

Källa: TradingEconomics
Reklam: Nya kunder på Nordnet får 200 kronor om de sparar 2000 före 1 mars. Värdekoden finns här.


Le Pen tar in, det tar inte marknaden in


Senaste krönikan till Nordnet handlade om att det är vårkänslor på börsen. Det är är numera det inlägg jag nog lägger mest tid på, så läs gärna det. Annars funderar jag för närvarande kring vad jag tycker om Net Ent. Det blir nog veckans lite mer genomtänkta inlägg här på bloggen.

Jag tänkte dock sticka emellan med den intressantaste nyheten på Bloomberg just nu. De senaste dagarna har varianter på ovanstående graf cirkulerat. Marknaderna närmast Frankrike ser allt högre risk för att det franska valet ökar oron i Europa igen. Ett annat mått på det här är att priset på risk derivat kopplade till franska börsen snabbt ökat i pris.


Le Pen har helt klart börjat ta mark i den franska opinionen. Nu börjar de peka mot att hon i den andra valomgång som det verkar säkert att hon når förlorar men får runt 40 procent av rösterna. Det är siffror som påminner om situationen i Brexit och inför det amerikanska valet.

Hur troligt är det att det här går från obetydlig randrisk till det som styr marknaden ett tag? Mycket troligt är min reflektion. Nästa steg - att Le Pen verkligen vinner ser längre bort ut men det är väl bäst att ta ett steg i taget. Nu närmast är det nog så att den starkt stigande börsen är den del av marknaden som ännu inte vaknat till inför den här politiska risken,

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. 


Som vanligt vill jag också puffa för att om ni gillar det jag skriver och filmar och vill bidra till något bra – lägg en slant på min insamling till SOS Barnbyar. Det gör skillnad! 2 kommentarer:

  1. Finns det bra anledningar till att börja titta på guld istället för aktier/värdepapper?

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju svårt att gissa kring framtiden, men ytterligare en "Frexit" är jobbig, och jag antar att det är det man oroar sig för om denne människa får för stort inflytande...

    Ligger lugn i portföljen.

    SvaraRadera

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam