Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 14 maj 2015

Dags att välja bland sex sommaraktier

I mitt senaste inlägg på Nordnetbloggen "Årets småbolagsrea är här – sex köpvärda sommaraktier" (länk) funderar jag kring om det är lite läge i  de mindre bolagen just nu.

Det är ju inte utan att man börjar tänka i de banorna när man ser utvecklingen sedan juni 2009.

Storbolagen har de två senaste åren dragit ifrån de mindre på börsen. Det känns inte självklart och frågan är om det finns ett köpläge.

En annan sak jag undrar är om sommaren och då helst rätt snart, är den bästa tidpunkten att slå till i de mindre bolagen. De har åtminstone gått relativt bättre den delen av året.
Det är bakgrunden till inlägget. Nu återstår att välja några intressanta bolag. De jag funderar på är:


  • AQ
  • Bufab
  • Consilium
  • Doro
  • Elanders
  • Elos
Frågan är vilket eller vilka jag ska välja. Det blir ämnet ett tag framöver. Vad tycker ni?

4 kommentarer:

  1. Elanders har ju varit en aktier som man har haft koll på sen Jan nämnt det gång på gång i sparpodden. Känns dock som den har gjort ett fin resa nu senaste året vilket får en att avvakta.

    SvaraRadera
  2. Personligen gillar jag Elanders, men gå inte och driv upp kursen nu för jag hade tänkt försöka fiska upp några när jag får loss pengar :) Även AQ group har jag haft ögonen på. Skulle gärna se att den kom ner lite mer men den ser köpvärd ut även på dagens nivåer. Samma med Bufab som om jag minns rätt blev ordentligt straffad på dålig Q4-rapport, verkar inte ha kommit upp trots att senaste rapporten väl var betydligt bättre? Även Elos är fint men något dyrare än bolagen ovan. Doro tycker jag inte alls om. Consilium har jag för dålig koll på för att ha en åsikt om.

    SvaraRadera
  3. Doro är helt klart min favorit av de ovanstående. Låg värdering, intressant nisch och extrem tillväxt i Q1.

    SvaraRadera
  4. Tack! Det är kul att få inspel från personer jag vet har tänkt efter. Det ska bli spännande att fundera på.

    Inför titten på Elanders är jag nog mest orolig för att det visar sig vara två bolag. Ett tryckeri och ett inköpt supplychainbolag. Likaväl som det kan finnas en hävstång när Elanders marknadskunnande och kundnätverk utnyttjas kan det ju visa sig vara svårare än man tror att frigöra strategiska synergier. Det har ju hänt förut att det visat sig tufft.

    Doro har lite samma inslag. Nu har man gjort ett mycket intressant förvärv, som driver tillväxten. Men det kostar förstås på och vill det sig inte blir det som för Elanders kapitalförstöring i mötet mellan nytt och gammalt. Jag tror förstås inte detta om någotdera bolag, för då hade ju inte haft med dem på listan. Men oroa sig, kan man göra ändå :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam