Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 13 april 2015

Intressant läge att vänta (!) med Elos

Jag tittar i kristallkulan och ser ett köpläge i Elos... om några månader.

Jag har medcinskt inriktade  kontraktstillverkaren Elos på bevakning sedan slutet på förra året. Bland annat har jag med intresse läst det Pushit-Thl skrivit om bolaget på Shareville  (länk).

Elos utvecklar och producerar, på uppdrag, sådant som pennan man tar Novo Nordisks insulinsprutor med. Tandimplantat är ett annat exempel. Det är en typ av tillverkning som i något tidsperspektiv skulle kunna utvecklas, kompletteras eller ersättas med 3d-skrivare  (vilket är svårt att veta idag). För tillfället är dock en typisk specialiserad underleverantör. Ni vet den där typen av gedigna bolag med stabil ledning och ett avstånd till Stockholm som är lika stort som förändringarna är långsamma. Nu är dock mycket på gång. 

Förra året renodlades verksamheten till medicinska produkter. I år har en ny fabrik byggts i Skara och ett förvärv gjorts i Usa. Ett resultat är att aktien vaknat till. Ett annat är att p/e-talet krupit upp till 17. Det går därför att hysa sympati för Börsveckans råd att avvakta. 

Det här är dock ett av mina favoritlägen i bra bolag. Starka nyheter har tvättats och granskats av marknaden men priset har, kanske, gått upp lite fort. Jag skriver kanske för möjligen bör man ta med i värderingen att vinsten påverkas av stora investeringar och omställningskostnader. Läget är lite liknande i Vitrolife - bolaget har gjort ett bra förvärv men kanske lite dyrt. Nu är ju dock de kostnaderna tagna. Dippar aktien i det läget är nedsidan liten men uppsidan trolig och kan vara riktigt bra. Det här tror jag kan bli läget i Elos framåt sommaren.

Så som man säger i cricket - very well not played.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam