Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 23 april 2015

Deutsche Bank är i farten

Det snurrar och surrar runt Deutsche Bank. Nästan lite svårt att hänga med i svängarna men jag tror vi är på väg uppåt.

Det är ingen barnlek att vara aktieägare i Deutsche Bank. Caset i grunden är ju att uppsidan är stor om banken kan lösa sina legala trubbel och höja sin avkastning på eget kapital från magra 3 procent. Det finns en hel rad inlägg om detta här på bloggen  under etiketten "Deutsche Bank".

Ska jag sammanfatta och lägga till lite nytt så är det här det viktigaste:

  • Intjäningen har kommit igång och bolaget har flaggat för att det senaste, starka, kvartalet följs av ännu ett nu
  • Banken är numera bra kapitaliserad och har klarat både europeiska och amerikanska stresstester men däremot är (fortfarande)  den amerikanska riskhanteringen för dålig enligt myndigheterna
  • Flödet av rättsliga kostnader har kanske nått sitt crescendo med € 1,5 mdr för q1 och nu en förlikning i Liborkartellen på $ 2,5 mdr. Allt ska redan vara inräknat. En notis är att tyska "Aktiespararna" visst avser driva något slags grupptalan mot bolaget (inte så insatt i just detta)
  • Den nya strategin är att stanna i investmentbanking och minska retail. Postbank är till salu, vilket kan ge både pengar och utrymme för en mer högavkastande balansräkning
Det var några uppdateringar inför rapporten. Det är väl så när man städar, det rör upp en del damm.

5 kommentarer:

  1. Trevlig blogg för det första men för det andra helt fantastiskt att läsa om tyska aktier :) Det förvånar mig att detta inte diskuteras mer, viktig världsmarknad så nära Sverige. Kanske dags atr byta till Nordnet, Azanza går det fortfarande inte att handla tyska aktier digitalt (telefonorder känns bara förlegat)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, kollade in på din blogg och ser fram emot återbesök där samt fler diskussioner. Då gärna om tyska aktier. För jag håller med dig. Det är trist och konstigt att inte fler marknader är lättillgängliga.

      På Seb ville de ha över 600 kronor + courtage + växlingsavgift + att man fick lämna in en blankett på köp i kassan på kontoret som sedan utfördes nästa dag :)

      Radera
    2. Förresten, kolla in finanzen.net om du inte redan gjort det (och du klarar tyska). Annars är de stora tyska bolagen bra täckta exempelvis i ft, SeekingAlpha eller via Bloomberg.

      Radera
    3. Tack för tipsen och svaren, ska absolut kolla in sidan. :) Bolag jag har kikat på (som dock inte var intressanta när jag tittade närmare är Continental, Munich Re, SAP).

      Radera
  2. Continental ägnade jag tillsammans med övriga däckindustrin lite tankar vid årsskiftet bl.a. här (kolla även via etiketter). Det blev dock inget med det.
    http://gottodix.blogspot.se/2015/01/dack-skulle-kunna-rulla-pa-bra-i-ar.html?m=1

    Muenich Re har jag också funderat på. Valde amerikanska Markel istället. Men det är ett fint bolag även om det är motvind för återförsäkring när fler väljer att ta riskerna i egna böcker.

    SAP har åtminstone swischat förbi tankarna. Kanske lite sent i den här konjunkturcykeln, eller?

    Några andra tyska bolag jag sneglat på är Deutsche Wohnen och LEG, Fresenius och Basf. Samt förstås konkurrenter till BMW och Deutsche Bank som vi äger.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam