Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 24 november 2014

Dissad på Shareville för min låga riktkurs på Cellavision

He, he, ja, vad svarar man på det ... jag är ju bara en varg i flocken så jag följer självklart vindriktningen när vi får vittring. Förresten gick det ju sådär senast jag försökte vara smart i aktien :)

Det jag kan tycka är att det är en hel del förhoppning i kursförändringen just nu. Aktien är "upptäckt" av DI, Afv, Börsveckan och Redeye samt förstås av oss som skriver här. Omsättningen är inte så stor (även om jag noterat att det finns storbanker på köparlistan och inte bara vi och Avanzakunder). Lite hausse helt enkelt.

Det behöver inte vara fel. Jag skriver alltid mina värderingar med tillägget - "baserat på nu kända fakta", just för att jag inte vill lägga in för mycket orealiserat i värderingen. Risker på upp- och nedsidan lägger jag helst till på slutet. Visst gör produktmixen och bolagets allmänna kvaliteter att något riktigt bra verkar vara på gång. Jag är absolut inte främmande för marginaler på 18-20 procent och försäljningsökningar i samma härad eller till och med högre. Det finns i korten men det innebär inte att det hamnar på bordet.

Det som är pengar på banken är dock främst att det vände upp i år och att några nya produkter verkar ha överlevt lanseringen (även om det sved i resultatet q3). Det finns också några kända minus. Asien är ett. Jag köper inte rakt upp och ned att det bara är en tillfällighet

Sedan finns det en del andra hinder och nedåtrisker. Valutan kanske inte förstärks (det finns inget i terminer som tyder på att kronan blir starkare mot dollarn). Flera nya produkter betyder flera nya utmaningar, det tror jag alla som håller på med affärer kan skriva under på. Det är fortfarande ett köparoligopol mellan Cellavision och slutkunderna. USA har en republikansk majoritet - det kan strula till det i sjukvårdsprogrammen. För att nämna några faktorer.

Men trots allt... visst är det här en av börsens mest spännande aktier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam