Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 2 februari 2015

Rapportchansar på Ssab

En rapportspekulation. Hoppas jag tänkt rätt här. Jag läste in mig rätt noga häromveckan men kom till slutsatsen att efterfrågan framåt fortfarande är lägre än utbudet i Europa, särskilt som svag konjuktur i Kina ökar deras export hit. Jag var också orolig för att Ssab i Usa i höstas skröt om framgångar inom olja och energi. Det känns ju inte så hett kanske.

Men mycket är inprisat och nu är hela kostnaden men inget av vinsten av sammanslagningen med Rukki realiserat. När så Sandvik och Atlas rapporterade bra gissar jag att energi kanske inte slagit så farligt men att billiga input ännu inte slagit igenom i kundkrav på lägre priser. Så såg det ut i q3 och i Thyssens rapport häromdagen.

Slutligen notera att Ssab är ganska valutaneutralt för dollar och usd. Ingen hjälp där således. Finland drar tyvärr ned men inte så att jag är direkt orolig. Då är det värre att Rukki-affären tvingat Ssab att släppa in starka Tata på den nordiska marknaden. Men allt det där är nog mer på sikt.... hoppas jag i alla fall :) vad tror ni andra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam