Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

lördag 21 februari 2015

Gammal är inte fegast i tävlingen

Rockräven har som vanligt bra drag i sina investeringar. Det är plus eller minus några procent på dagsbasis. Den här omveckan slutade det back, trots att RnB är på gång igen. Ledaren, som själv är en erfaren räv på aktiemarknaden, får ursäkta Den här veckan är det den nya tvåan i tävlingen Örby Industrier som dominerar.

Örby Industrier brukar säga att han är miljonär i högkonjunktur, så då är det väl dags snart igen. Med en historik på börsen sedan slutet av sjuttiotalet, har han upplevt det mesta. Många fullträffar i fina svenska bolag är minnesvärda - som Ericsson under nittiotalet. Andra - som Ericsson därefter - är det inte. Örby Industrier brukar skratta åt det där och konstatera att han köpte Ericsson på hela vägen upp och hela vägen ned. Överhuvudtaget undrar Örby Industrier om någon kan förbereda sig på en börskrasch, själv har han i första hand gjort det genom att konsumera i högkonjunktur. Inte den sämsta modellen.

Nu ser det ut att bli en riktigt bra vår för Örby Industriers tävlingsportfölj. Cellavision går på raketbränsle just nu men alla bolagen ligger bra till, inte minst SKF som mycket väl kan ha mer att ge. Lite luktar det vittring på ledaren, ja, om denne tappar sisådär 30 procentenheter förstås :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam