Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 8 november 2016

President Donald - vad händer på börsen?Hör 
Nyheterna från valnatten. Allt inför valet och hur börsen kommer att reagera? Kolla senaste inlägget åt Nordnet.


07:21

Nu finns min kommentar om valet ute på Nordnetbloggen - "Trump slår allt - så tar börsen chocken".06:03


Det är inte avgjort men nu är det Clintons väg till seger som är mycket smal. Hur stor blir smällen på börsen? Minus 5-10 procent. Verkar vara den vanligaste gissningen.

05:43

Kort sömnpaus. Åter vid datorn är valet extremt tight. 

03:22

Ohio ser ut att landa hos Trump.

03:17


Plötsligt är läget att det är Trump som ska tappa ledningen.

03:11


Oj då, nu är det nog allvar. North Carolina, Florida och Ohio. Det kan bli Trump.

03:05


Nuläget, när valet har kommit så här långt, är att det är helt jämnt. Fullständigt ovisst, just nu.

02:51


Oj, vad är det som är på gång här. Siffrorna från Florida får marknaden att reagera. Det ser onekligen ut lite grann som när Sunderland överraskade under Brexitnatten.

02:45


Det blir ingen demokratisk jordskredsseger. Nu är alternativen antingen Clinton mot republikaner åtminstone i representanthuset och kanske i senaten eller en Trumpseger. Med andra ord marknadens dröm mot marknadens mardröm.02:33


Det svänger på fler ställen. Just nu står hela det faktiskt och faller för Trump i Florida. Där är det å andra sidan stenhårt.

02:28

Sjukt spännande just nu. Florida svänger per minut och det närmar sig sluträknat. Syns på valutamarknaden där peson tappat ordentligt.

02:23 

Medvind för Clinton men det är oerhört jämnt i Florida - kolla vad som händer med peson vid varje svängning från rösträknandet.02:03


Fortfarande långt kvar men nu har Clinton ett starkt grepp om valet. Främst via en ledning i Florida men även North Carolina ser starkt ut.

01:57


Under Brexit hade valutamarknaden kuslig koll på valkretsarna. När Sunderland inte levererade väntat resultat mitt i natten störtdök pundet. Den här gången är det mexikanska peson som gäller. Kolla vad som händer när det ser ut som om Trump tog tag i Florida. En studs upp i dollarn. Sedan kom nya nyheter om att Clinton gick bättre i jämförbara valkretsar än Obama 2012. Nu ser marknaden riktigt nöjd ut.

01:50


Hoppsan

01:44

Så här långt går senaten enligt plan för republikanerna. Alltså antingen delat om Clinton vinner eller clean sweep om Trump tar det.

01:35


Dags för en liten uppsamling. Så här långt har Trump levererat segrar i några av sina säkra stater. De tidiga resultaten i Virgina är en besvikelse för Clinton. Däremot är det som väntat riktigt jämnt i Florida. Här är det istället Clinton som verkar ha gått lite bättre än Obama gjorde när han med liten marginal vann 2012.01:28


Blipp för Clinton. Slår Obamas siffror i tidigt räknade valdistrikt i Florida


01:17

Florida blir intressant. Här skulle kubanerna kunna avgöra. En av de politiska händelserna senaste åren är ju att USA börjat förbättra kontakterna med landet.

01:03


Oj, det blev en spännande start. CNN:s bedömning är att det är jämnt i Virgina, en av staterna Clinton räknade med att vinna.


00:54

Virgina tänkte Clinton satsa på men så kom andra rundan av mailaffären emellan, enligt CNN.

00:33

Georgia ser tight ut. Negativ överraskning för Trump enligt CNN. Är scenariot med en överväldigande seger för Clinton fortfarande öppet?

00:31


Kort tillbackablick. En majoritet tycker Obama gjort ett bra jobb.


00:26

CNN hade en intressant nyhet från North Carolina. Demokraterna har klagat på att ett valdistrikt fick problem med röstmaskinerna. CNN visade at det var ett distrikt med goda möjligheter att tippa över det valet åt endera kandidatens fördel. Just den frågan lär inte bli utredd ikväll. Det är små marginaler :)


00:16


Körde ett väljartest på CNN. Det fick det här resultatet.

23:5623:49

Alla nyhetskanalerna har presenterat sina första exitmätningar nu. Så långt är bilden att Trump har hållit emot att fler röstade i grupper där han inte lär vinna. Fast frågan är om det räcker. För den andra nyheten är att allt än så länge ser ut som det gjorde under valkampanjen. Den riktigt stora vändningen anas inte ännu.23:38

En intressant blipp är att så här långt så visar exitmätningarna samma siffror som opinionsmätningarna. Så var det visserligen vid Brexit också men ändå ett bra tecken för Clinton.

23:36

Familjen Bush röstade blankt i presidentvalet enligt Wall Street Journal

23:34

44-37 till Clinton procent som gillar kandidaten i NBC:s mätning. Exakt som i mätningarna inför valet.

23:11


Nästa blipp ur CBS-mätningen. Latinos röstade förstås på Clinton men inte fler än som röstade på Obama 2012. Trump tappade alltså inte. Notera också att det är ekonomin det här valet handlar om.


23:05


Det är inte migrationen som är den viktigaste frågan för amerikanerna. Inte trovärdigheten hos kandidaterna heller. Det är, som vanligt ekonomin. Det har inte riktigt märkts i den europeiska ekonomin. För övrigt är det 61 procent av amerikanerna som tycker USA är på väg åt fel håll. Fast det brukar de tycka. 2008 var siffran 75 procent.


22:58

Strax första väljarmätningen bland de som röstat. Här en intressant sammanställning av nyckelstaterna.

22:56

Marknaden har gått och lagt. :)

22:52

Den här var lite intressant. Enligt CBS News är amerikanska exitmätningar lika osäkra som opnionsundersökningarna. Räkna alltså med en lång natt.

22:40


Det här blippar rätt bra i amerikansk media. Lokala Trumpkampanjer protesterar mot vad de ser som fusk. Just den här kommer från Pennsylvania.

22:30

Var skulle de ideologiska avgrunderna mellan Clinton och Trump komma i dagen? Migrationen, antagligen. Handelspolitiken, vem vet. Högsta Domstolen däremot - helt säkert. Noterat från den här förvalsanalysen i WSJ.

22:19


Bloomberg går igenom vad marknaden tror. Peson, börserna och andra mått på volatilitet har alla tytt på en allt större övertygelse om att det här vinner Clinton. Här ett av undantagen.

21:37

"Heavy turnout throughout the country" enligt CBSNews21:33

Den här kartan är så härligt amerikansk valvaka. Det är inte swingstaterna längre, knappt ens valkretsarna Journalisterna brukar räkna gator 
21:13
Kollar @CBSNews Redan bråk. Vallokalerna stängde för sent enligt Trump, nej säger domare.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser  Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!

Reklam: Missa inte heller det vettiga tillfället att köpa eller sälja aktier i USA courtagefritt hos min partner Nordnet, som jag hade ett annonsinlägg om häromdagen.

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

2 kommentarer:

  1. Världens mesigaste darrning på börsen... antar att nedgången skedde innan valet och nu ville många fyndköpa sig in igen... Blev trångt i ingången? Borde vara en tydlig signal om något om att det ska upp mer nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har veckan gått och resultatet verkar vara att svaret på din fundering är att räntor och hoppas om mer stimulanser verkar vara det vi kommer att prata om framöver.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam