Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

lördag 30 april 2016

3 snabba om guldet och premiär på Facebook

Fick en fråga om guld. Upp 20 procent i år, studs eller trend? Passar på att svara i ett nytt format. 

Ny kanal: Följ dagens 3 snabba och en del annat via Facebook

Varför är guldet upp 20 procent i år? En läsare plockade upp diskussionen i ett gammalt inlägg - "Läsarfråga: är guld något att ha?". Kolla gärna den intressanta diskussionen i kommentarerna till det inlägget. Själv kom jag att tänka på den här artikeln från i torsdags. "Gold shines as stellar run sustained - Sharp fall in dollar cements bullion’s blistering start to year" (FT). Det har varit svårt för den som vill hålla kontanter att inte gå minus i år. Dollarfallet har också bidragit till att alla råvaror stärkts. Det vore värt ett längre inlägg, vilket kanske kommer.

Jag jobbar jag med formen på bloggen just nu. Det tar lite tid, så det blir ett och annat lite kortare inlägg några dagar, som det här. Nytt är att exempelvis att det numera finns en egen kanal för Molekylär Ekonomi på Facebook, där jag bland annat lägger upp dagliga videoklipp med "3 snabba" från dagen. Följ gärna den. Idag fick ämnet bli guldet - de 3 snabba hittar du i klippet nedan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam