Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

tisdag 26 januari 2016

Snabbkommentar: Apple imponerade inte

Siffrorna för Apple är ute. Det blev någonstans mellan lagom och trist. Aktien faller i efterhandeln.

I stort ok

Dagens huvudinlägg hamnar på Nordnetbloggen - länkar här när jag lagt ut det. Här kommer dock en kortkommentar på rapporten.

Vinsten per aktie på $3,28 låg över esitmaten men under det så kallade whisper number som mäter förväntningarna precis inför rapporten. Försäljningen på 75,9 miljarder var en svag ökning men strax under förväntan. Som vanligt kan man gissa att marknaden underskattat valutamotvinden som var över 6 procent.

Annars var den viktigaste siffran att det såldes 74,8 miljoner telefoner sista kvartalet - även här var det mitt emellan förra året och förväntningar. En god nyhet var att Så här långt låg aktien helt stilla i efterhandeln.


Nyheten - Apple guidar lägre försäljning

Sedan kom minustecknet. Apple guidar försäljning första kvartalet på 50-53 miljarder. Det var tydligt under en besvikelse och aktien började backa. Det här var rubriken i FT "Apple’s iPhone growth era comes to an end - Sales guidance is at low end of expectations as smartphones are set for first decline this quarter" (FT).

Ingen katastrof men tyvärr en blek rapport. Tyvärr både för bolaget och hela börsen, där Apple står för 7 procent av vinsterna.

Nu ska jag lyssna på rapportpresentationen.

4 kommentarer:

 1. Sannerligen intressanta tider.
  Som du sade, en blek rapport för såväl bolag som börs i stort. USA-börsen har verkar tveksam och kanske får detta dem ännu mer tveksamma framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt svår period just nu men det klarnar väl.
   Tittade in på din blogg. Trevlig bekantskap :)

   http://pensionskryddan.blogspot.se/?

   Radera
 2. Det vore blekt om det var Fingerprints rapport. Däremot är detta ett företag som handlas till P/E 10 och ökar vinst med 7% och omsättning med 2%. Ser inget fel i detta ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Fascinerande att marknaden tror att Apple skulle kunna rasa ihop så fullständigt. Våra Bmw ligger också där runt p/e 8-9. Man tänker ju spontant att bolaget ska vara lönsamt längre än så :)

   https://ingenjorsliv.wordpress.com/

   Radera

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam