Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

måndag 29 juni 2015

Grexit måndag: anpassar portföljen

Ok, då är vi igång med grexitveckan. Så här agerade jag på morgonen.

Min bedömning av nuläget beskrev jag i "Grexitveckan: min plan måndag" (länk). Slutsatsen jag agerar på är att det här kommer att att ta tid. Det finns lite rykten både om att det trots allt blir en överenskommelse eller att ECB går ut med ännu mer likviditet i marknaden. Kanske det men jag vill ändå skruva ned portföljen till neutral från att ha varit fullinvesterad.

Just nu har jag ingen riktig aning om vart vi ska och då känns handlingsutrymme som den första prioriteten. Det har jag skaffat oss genom tre aktiviteter.

Jag sålde halva innehavet i Investor. Vi använder den placeringen som ett slags placerad kassa och för riskspridningen. Det var därför en bra kandidat att minska i.

En tredejdel av innehavet i Ratos fick också åka ut. Det var ett lite svårare val eftersom jag tycker aktien tagit för mycket stryk senaste tiden. Men för att få rätt kassa måste något ut och då blev det den kortsiktiga placeringen som fick vika.

Det här motsvade trots allt bara 90 tusen kronor eller 6 procent av portföljen. Så det var en ganska blygsam åtgärd. För att sänka exponeringen köpte jag Xact bear för två tredjedelar av kassan. Därmed har jag tagit ned risken något. Det är mer vänta och se en spekulation från min sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam