Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

onsdag 14 oktober 2015

Bläddrar bland bloggrannar och annat lästvärt

Kvällen gick till senaste inlägget på Nordnetbloggen. Hinner dock med några nedslag från tidningar och bloggar jag läser just nu.

Dyster rapportstart

Rapportsäsongen har verkligen börjat  moll. För några veckor sedan satte en vinstvarning från Caterpillar i tonen och problemen i Glencore har väl inte undgått någon. I dag gick det att läsa att
"Wal-Mart vinstvarnar (Chansar mest)"

Igår var huvudnyheten att "J.P. Morgan Is Getting Smaller" (Wsj). Just den rapporten tyckte jag missförstods lite. Banken krymper när den anpassar sig till nya kapitaltäckningsregler - då följer vinsten med. Det hjälpte inte att låga räntor pressar räntenettot men den viktiga nyheten var det som inte stod - kreditförlusterna verkar inte öka. Segt men inte dåligt verkar det alltså.


Rasrisk?

Domedagsstämning eller också inte är annars veckans känslolägen. "Rasrisken på topp" (Di) pekar på att prissättning på derivat nu maxas för allt typer av skydd mot nedgång. Alldeles intill hittar man dock denna inte alltför alarmistiska rubrik "Viss motvind för USA:s ekonomi" (Di)

Påhittiga bloggrannar

Innovativa Aktieräven testar ett nytt grepp i "Okommenterat - aktier på Small Cap" - kolla in och tyck till (eller följ uppmaningen i rubriken). Annars måste veckans bästa vara den här - gå in och testa, gilla och sprid sedan detta ambitiösa projekt till fler. z2036 - bra jobbat!

Mer pengar tack!

Annars hittar man mitt eget favoritämne just nu i den här artikeln "Rates and Recession Risk: The Fed’s Catch-22" (Wsj). FED:s förlorade inflytande är även ämnet i mitt senaste inlägg "Marknaden till centralbankerna – mer pengar, tack" (Nordnetbloggen). Faktum är att slutsatsen i det inlägget passar bra in på ett av mina favoritcitat från Thor Modéen.

Lånade pengar är ren vinst.
Verkar onekligen som det just nu. Man kanske skulle köpa nytt hus?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam